Sivil toplum liderlerinin ve konuk konuşmacıların katılımıyla “Hastayım Haklarım var” başlığı altında gerçekleşecek etkinliğin Kadıköy Belediyesi işbirliği ile 24 Ekim Perşembe Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) de gerçekleşecektir.
Zirveye, başta Istanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık bakanlığı; SGK; Kızılay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; olmak üzere çeşitli kamu kuruluşları, özel ve kamu hastane yetkilileri, belediye sağlık yetkilileri ve medya mensupları katılacaktır.
“Hastayım Haklarım var”
Hasta Dernekleri adına Seda Kansu zirve hakkında şu bilgileri verdi:''Türkiye’de ilk defa, hastalar, hasta haklarını gözeten dernekler, aktivist, sivil toplum liderleri, doktorlar, sağlık çalışanları, devlet, sigorta ve hastane temsilcileri, ilaç şirketleri kamu çıkarları için bir araya geliyor.
Sivil toplum kuruluşlarının, “taraf” olarak, sorunlarını, haklarını ve taleplerini kamu ile paylaşabilmeleri, özellikle yol gösterici olarak masaya davet edilmeleri ve sağlık politikalarının belirlenmesine tecrübeleri ile katkıda bulunmaları gerekmektedir.
''Sağlık politikaları, bir ülkenin ve milletin geleceğidir.''
Hastanın bireysel, hukuki ve insani haklarına saygı gösterilmesini, kendisine ve yakınlarına etik kurallar çerçevesinde hizmet verilmesini gözeten hasta hakları ise bu alanda vazgeçilmez bir husustur. Ancak sağlıklı bir toplum kalkınmadan söz edebilir, gelişmekten dem vurabilir ve demokrasinin paydaşı olabilir. Bütün demokratik ülkeler hasta odaklı bir sağlık sistemini benimseme taraftarıdır.
Sorunlarımız hayatımızla ilgilidir; yani yaşamak ve ölmekle. Tüm bu konuları tartışmaya açıp çözebilmek amacıyla ortak bir masaya oturduk ve hep birlikte daha güçlü olacağımıza inandık.“Hastayım Haklarım var” zirvesinde, sağlık politikalarında söz sahibi olması gereken tüm tarafları verimli bir tartışmaya davet ediyoruz''
24 Ekim Perşembe Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) de gerçekleşecek zirve programı:
10.00 – 10.15 Açılış Konuşması – Nevval Sevindi
10.15 – 10.25 Gündem Konuşması – Ebru Denli
10.30 – 11.00 Konuşma – Pembe Hanım Derneği
11.05 – 11.35 Konuşma – Onkoloji Hemşireleri Derneği
11.40 – 12.10 Konuşma – KHG Derneği
12.10 – 12.25 Coffee Break
12.30 – 12.55 Konuşma – Dr.Yavuz Dizdar
13.00 – 13.25 Konuşma – Cengiz unutmaz
13.30 – 14.15 Öğle Yemeği
14.20 – 14.50 Konuşma – KİFDER
14.55 – 15.25 Konuşma – PKU
15.30 – 16.00 Konuşma – EUD
16.05 – 16.20 Coffee Break
16.20 – 17.30 Tartışma ve kapanış
Organizasyon – İletişim
Seda KANSU 0535 935 93 00
Deniz YILMAZ ATAKAY 0536 337 94 02
Detaylı bilgi için;
http://hastayimhaklarimvar.com/