Anasayfa
Hakkımızda
Yayın Kurulu
Arşiv
Künye
İletişim
Ayın Konusu
Kongre Takvimi
Kitap Köşesi
Sağlık & Tıp Dernekleri
 
 
 
 
 
GÜNCEL /SOSYAL SORUMLULUK
 

Cerebral Palsy’li çocuklar için
Eylül ayı boyunca günde 10 bin adım

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın ülke temsilcisi olduğu “Steptember” projesi gönüllüleri, Cerebral Palsy’li çocuklar için ilk adımlarını attı. 9 ülkede eşzamanlı gerçekleştirilen sosyal sorumluluk kampanyası 4 Eylül günü başladı.

Steptember kapsamında toplanan bağışlar Cerebral Palsy’li çocukların özel eğitim, tedavi ve rehabilitasyonlarında kullanılacak. Steptember projesi 1 Ekim günü sonlanacak; ancak bağış kampanyası Ekim ayı boyunca devam edecek.

STEPTEMBER PROJESİ

2011 yılında Avustralya’nın öncülüğünde başlatılan ve 9 ülkede eşzamanlı gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesi olan Steptember projesine destek veren katılımcılar, 4 Eylül’den itibaren adımlarını Cerebral Palsy’li çocuklar için atmaya başladı. Steptember projesi ile Cerebral Palsy farkındalığı yaratılırken, bağış kampanyalarıyla da Cerebral Palsy’li çocukların geleceğine umut olmak amaçlanıyor.

Steptember.org.tr üzerinden kayıt olarak takımlarını oluşturan gönüllüler, 4 Eylül’den 1 Ekim’e kadar her gün attığı adımları web sitesine girecek. Steptember gönüllüleri adım atmak haricinde koşabilecek, bisiklete binebilecek, yüzebilecek veya dans edebilecek. Steptember web sitesinde gerçekleştirilen aktiviteleri otomatik olarak adım sayısına çevirecek 40 farklı etkinlik mevcut. 1 ay sonunda hem daha sağlıklı ve zinde bir yaşamın kapıları aralanmış, hem de Cerebral Palsy’li çocukların özel eğitim ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanmış olacak.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIR?

1. 4 kişilik takım oluşturun ve maceranıza başlamak için online kayıt yaptırın.

2. 4 Eylül’den itibaren, adımsayarınızla günlük adım sayınızı takip edebilir, web sitesinden veya akıllı telefonunuzdan kişisel hesabınıza girerek adımlarınızı kaydedebilirsiniz.
3. Amaç, katılımcıların hem Cerebral Palsy’li çocuklar için bağış toplaması hem de Eylül ayı boyunca günde 10,000 adım atmasıdır. Bu adım sayısı, bütün kıtalardaki en yüksek zirveyi tırmanmaya eş değerdir.
4. Arkadaşlarınızdan, meslektaşlarınızdan ve aile üyelerinden, online bağışla size destek olmalarını isteyebilir veya kendi küçük yardım kampanyanızı başlatabilirsiniz.
5. Günlük adım sayınıza ulaşmak için tek yol yürümek değil. Koşabilir, bisiklete binebilir, yüzebilir hatta zaferinize doğru dans edebilirsiniz. Sistemde, engellilerin yapabileceği sporları da içeren, adımlara çevirebileceğiniz 40’tan fazla farklı aktivite bulunmaktadır.

HER 1000 BEBEKTEN 4’Ü CEREBRAL PALSY’Lİ DOĞUYOR

Cerebral Palsy’li çocukların ve ailelerinin hayatları boyunca ihtiyaç duydukları özel eğitim ve rehabilitasyon desteğine cevap vermek amacı ile kurulan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı eğitici, geliştirici, koruyucu, teşhis ve tedavi edici çeşitli destek hizmetleri sunuyor.

Dünyada 17 milyon kişide görülen Cerebral Palsy; duruşu ve hareketleri etkileyen, doğum öncesi, esnası ve sonrasında beynin hasar görmesi sonucunda oluşan fiziksel engellilik durumudur. Hareketleri etkileyen, kalıcı bir sorun olan Cerebral Palsy bebeğin 3 yaşına gelene kadarki gelişimi esnasında oluşabiliyor. Türkiye’de her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li bebek dünyaya geliyor.

 

Hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durumların da eşlik edebildiği Cerabral Palsy’li bireylerde yapılan araştırmalara göre 4 çocuktan 1’i konuşamıyor, 3 çocuktan 1’i yürüyemiyor, 2 çocuktan 1’i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1’inin epilepsisi olduğu gözlemleniyor.
 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV)
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş  hizmet yelpazesine  sahip ilk ve tek kuruluştur. Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine tes¸his, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sagˆlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunup, çocuklarımız ve ailelerinin kendi ihtiyaçlarını kars¸ılayabilen, sosyal hayatta daha fazla yer edinebilen bireyler olmaları için gayret etmektir. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35 bin 569 metrekare alan üzerinde; Metin Sabancı Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi bulunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; kurulduğu günden bugüne 20 bine yakın çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu.

Cerebral Palsy’li çocukların hayatında fark yaratmak için;

Kayıt ve Başvuru:https://event.steptember.org.tr/signup

 

 

 

6.9.2017

 

Copyright © populersaglikdergisi.com